DANI INFORMATIKE U VOJVODINI 2013

U akciji Dani informatike u Vojvodini 2013 Politehnička škola je nagrađena za postignuti uspeh i kvalitetnu realizaciju kurseva na Moodle sistemu. Ova manifestacija se realizuje po četvrti put u osnovnim i srednjim školama pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. Organizator i realizator je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike (CNTI). Cilj ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

U projektu evaluirane su, između ostalog, sledeće aktivnosti: primena računara u nastavi i u rukovođenju školom, osposobljavanje nastavnika na akreditovanim seminarima na temu upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija u procesu nastave, izrada multimedijalnih prezentacija za nastavu i njihova primena u nastavi, upotreba interaktivnih elektronskih tabli, školski sajt i elektronski kursevi.

Trenutno u našoj školi postoji 34 aktivnih elektronskih kurseva, pre svega iz stručnih predmeta. U kategoriji kurseva nagrađene su dve škole: Tehnička škola iz Kikinde i Politehnička škola iz Subotice. Fotografije o završnoj svečanosti ovog projekta – održanom 20.12.2013. u Novom Sadu – se nalaze u Galeriji slika.