DAN ŠKOLE

Dan Politehničke škole, 26. april, svečano je obeležen u ponedeljak, 27. aprila 2015. godine. Treba podsetiti da je na taj dan 2002. godine Građevinska škola „18 novembar“ dobila novi, sadašnji naziv – Politehnička škola.
Svaki Dan škole prilika je da učenici i nastavnici prikažu sve ono što znaju i umeju. Tako je bilo i ovoga puta. Ovogodišnja priredba ocenjena je kao jedna od najuspešnijih u poslednje vreme. Članovi dramske sekcije na srpskom jeziku, predvođeni nastavnicama srpskog jezika Vedranom Pavić i Stelom Šarović, predstavili su se ovoga puta na neuobičajen i nesvakidašnji način – snimili su film pod nazivom „Smak sveta“. Zanimljiv i duhovit, film je izazvao salve smeha, a svi poznavaoci pozorišne umetnosti dobro znaju da je u pozorištu najteže nasmejati publiku. Dramska sekcija na mađarskom jeziku predstavila se predstavom “Dobro znamo“. Novina ovogodišnje svečanosti je i gostovanje Doma učenika sa na Republičkom takmičenju nagrađenom tačkom „Rekvijem“, rađenom na osnovu pesme muzičara Marka Šelića Marčela.
Nakon priredbe, mnogobrojni gosti imali su priliku da u zbornici pogledaju izložbu slika Nenada Ražnatovića, nastavnika i slikara. U jednoj od učionica predstavljen je i subotički festival gifova kao specifične vizuelne forme, čiji je autor Mirjana Mitrić, nastavnica Politehničke škole i grafički dizajner. Organizovana je i izuzetno zanimljiva izložba učeničkih radova u sva tri područja rada: geodezija i građevinarstvo, hemija, nemetali i grafičarstvo, kao i šumarstvo i obrada drveta.
Nastavnici fizičkog vaspitanja su na dvorištu škole organizovali sportske aktivnosti – turnir u basketu i šahu.
Dan škole je dan o kome se još dugo priča, jer predstavlja izložbu kreativnosti svih vrsta, a nje u Politehničkoj školi, srećom, ima u izobilju.

Fotografije sa proslave Dana škole nalaze se u galeriji slika.