XVI REPUBLIČKO TAKMIČENJE U GRAFIČARSTVU

Politehnička škola bila je domaćin XVI Republičkog takmičenja učenika srednjih škola u području rada hemija, nemetali i grafičarstvo za grupu grafičarstvo od 13. do 15. maja 2011. godine. Učestvovalo je 48 učenika iz 9 srednjih škola  iz cele Srbije: Tehnička škola Mileva Marić – Ajnštajn Novi Sad, Hemijsko-tehnološka i prehrambena škola Žikica Damnjanović Smederevska Palanka, Tehnička škola Užice, Hemijsko-tekstilna tehnička škola Loznica, Prehrambena-ugostiteljska škola Čačak, Hemijsko-tehnološka škola Božidar Đorđević Kukar Leskovac, Prehrambeno-hemijska škola Niš i Politehnička škola Subotica. U takmičarskom delu, proverena su njihova teorijska i praktična znanja u oblasti 4 obrazovna profila: tehničar štampe i tehničar grafičke dorade, tehničar za grafičku pripremu – ogled, tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda – ogled.

Gosti naše škole bili su Milan Bošković, savetnik-koordinator za grupu grafičarstvo Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja iz Beograda, mr Ljiljana Denić, predsednik Poslovnog udruženja srednjih stručnih škola za područje rada hemija, nemetali i grafičarstvo i za područje rada geologija, rudarstvo i metalurgija za grupu metalurgija i Dubravko Deželić, direktor Grafičke škole u Zagrebu. Na svečanom otvaranju, gostima su dobrodošlicu poželeli Slobodan Čamprag, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i vaspitanja, Iso Planić, direktor Politehničke škole i učenici naše škole. U holu škole postavljena je izložba stručnih učeničkih radova iz tekuće školske godine.

Pored takmičarskog dela, za sve učesnike organizovan je kulturno-zabavni program: projekcija filma Moja nazovi žena i disko veče u OKUD Mladost, kao i poseta štampariji Rotografika.

Rezultati takmičenja (pdf)

Slike takmičenja se nalaze u galeriji slika >>